Nevetőizom tréning Trabarnával

Új, rendhagyó műsorral nyitja az évet Lorán Barnabás Trabarna. A stand up humorista ugyanis színész kollégáival egy különleges képzeletszínházi est keretében áll színpadra. Az est során a közkedvelt Showder Klubos humorista, és nagyszerű színész kollégái (Kakasy Dóra / Elek Ferenc / Csőre Gábor / Inotay Ákos)  színpadi találkozásának lehetünk tanúi. A klasszikus színjátszás és a feltörekvő stand up műfaja keveredik duettjük/triójuk rögtönzéseiben a nézők szeme láttára.


Különböző szemüvegeken át, eltérő optikával, más-más látásmódban beszélnek az élet legismertebb alapigazságairól és megoldhatatlannak tűnő kérdéseiről: torzítás nélkül engednek bepillantást az élet torz valóságába! 
Az est fókuszában nem a kommunikáció, hanem a nem kommunikálás áll, ami néha valóban több, mint a kommunikáció… 

 

A kortárs, újhullámos stand up és a klasszikus Janikovszky-írások nagyszerűen hatnak egymásra színpadon! Előadóművészeti találkozásuk olyan, akár egy nyelvi időutazás, ahol a lényeg mindig ugyanaz…Az előadásban elhangzó Janikovszky Éva-jelenetek:
·       Amit mégiscsak meg kell beszélni
·       Mivel kell szembenéznünk?
·       Kinek legyen kocsija?

Az előadásban elhangzó Lorán Barnabás (TraBarna)-jelenetek:
·       Lakáskupec duett
·       A bunkó férj romantikája
·       Az írónő sötét ragyogása
·       Flódni


Az előadás időtartama 60 perc (max. 90 perc).
Az estet kitalálta és rendezte: Tollár Mónika 

Lorán Barnabás Trabarna új műsora

Vélemények az előadásról:


„Az este után még órákig nem lehetett letörölni az arcomról a mosolyt. A két zseniális szereplő hihetetlenül életszerűen, tele humorral és öniróniával mutatta meg a mindennapjainkat. Annyira mai, annyira igaz volt minden pillanatuk, hogy nem fájt magamra (magunkra) ismernem! Ha tehetném, kötelező programmá tenném minden férfinak és nőnek! MINDENKINEK!”


„Most már értem, miért hoztál el…!” – ezzel fordult felém a párom az előadás 10. perce után. Pedig nem is gondoltam hetekkel korábban, amikor már megvolt az időpont, hogy ennyire ülni fog az est minden mondata. Tűpontos ábrázolása a mindennapi harcainknak, játszmáinknak, tele iróniával, szarkazmussal, de mégsem bántó, hanem az emberit elfogadó módon, így nem is fáj magunkra ismerni. Ha nevetni lehet rajta, talán beszélgetni is el tudunk kezdeni, talán akkor a tüskék és sértettség helyett az egymás felé fordulás, a másik megértése is menni fog. Nem csak a párkapcsolatokban, de mindenféle emberi kapcsolatunkban. Hiszen ő is csak ugyanannak a lemeznek a másik oldalát játssza, és én is felteszem néha az ő B oldalát… Köszönjük a szemnyitogatást Janikovszky Évának és Lorán Barnabásnak (TraBarnának), na meg az előadást létrehozó szuper csapatnak!”