A hónap humoristája: Szikra László

Szikra László a Showder Klub humoristája, Magyarország hivatalos dumarekordere. 

A Stand Up Brigád társulat egyik legkedveltebb falunapi fellépője. Hogyan lettem humorista? A történet egyszerű és szokványos. Családi és baráti összejöveteleken mindig én voltam a Humor Herold, és ilyenkor többen biztattak, hogy: “ Próbáld meg! Ezt te is tudnád csinálni!”. A kezdő lökést viszont Keresztanyám adta meg, azzal a mondatával, hogy: “ Laci te olyan hülye vagy! Neked azt kellene csinálnod, amit a Fábry!”. Kipróbáltam és bejött. 

2009-ben megnyertem az I. Duma-Tisza Humorbajnokságot, és a Showder Klub  tehetségkutatóján is a döntőig masíroztam. 

A 2011-es év óriási áttörés volt az életemben, hiszen teljesült az egyik álmom, szerepelhettem a Rádiókabaréban, abban a műsorban, amelyen felnőttem, és aminek azóta is rendszeres fellépője vagyok. 

A Rádiókabaré mellett egy másik nagy fordulópont a pályafutásomban az volt, hogy 2015-től, immáron hivatalosan is a Showder Klub humoristájának vallhatom magam, valamint rendszeres szereplője vagyok az ATV Dumakabaré című humoros műsorának.
Még ebben az évben sikerült megdöntenem Badár Sándor 7 és fél órás Magyar Stand Up csúcsát, ugyanis március 29-én a Bethlen Téri Színház nagytermében 8 órán és 5 percen keresztül, folyamatosan szórakoztattam a nagyérdeműt úgy, hogy egyszer sem ismételtem magam, és amivel jelenleg hivatalosan is enyém A Leghosszabb Magyar Stand Up Comedy Rekord. 

Humorista életem egyik legmeghatározóbb élménye az volt, amikor a Nyírő Gyula Kórházban léptem fel, és a műsor után egy idős néni a kezemet szorongatva, könnyes szemmel annyit mondott: “ Köszönöm fiatalember! Már nem is emlékszem rá, hogy mikor nevettem ilyen jót utoljára. Köszönöm, hogy másfél óráig elfeledtette velem minden nyomorúságomat, és újra tudtam teljes szívemből, őszintén nevetni! “

 

 

Szikra László műsorát ajánljuk falunapokra, céges vgy családi rendezvényekre. Laci a humorműsor mellett rendezvényeken egész napos műsorvezetést is vállal.  

Szikra László humorista