20 éves a Dumaszínház

Idén novemberben lesz 20 éves a Dumaszínház, amelynek alkalmából nagyszabású gálaműsorral készülnek a humoristák az MVM Dome-ban. 

Dumaszínház a  kezdetekben 

Az első Dumaszínház 2003-ban nyílt meg Budapesten, a Godot Kávéházban, Sáfár Zoltán, Ardai Tamás rendező, és Litkai Gergely humorista irányításával. Kezdetben itt léptek fel a humoristák, kis létszámú közönség előtt.

Az előadások mellett folyamatos volt a tehetségkutatás, így az egyre nagyobb létszámú társulat rövid idő alatt népszerűvé tette a stand-up comedy műfaját. A televízió révén előbb a stílus, majd a Dumaszínház vált országosan ismertté. Az ország különböző részein, franchise rendszerben újabb Dumaszínházak nyíltak. 

2010-ben a hálózat Budapesten három (Godot-, New Orleans-, és Veranda Dumaszínház), vidéken ötvenöt helyszínből állt, majd 2013. április elsején a Dumaszínház a Corvin sétányra költözött. 

A Dumaszínház napjainkban 

Az előadások többsége a 240 fő befogadására alkalmas Corvin Dumaszínházban tekinthető meg.

A Dumaszínház „kamaraterme” a Corvin Dumaszínház közvetlen szomszédságában található Kompót DumaKlub, mely a Kompót Bisztróban található.

A Dumaszínház példáját számos stand-up és kabaré társulat is követte, így napjainkban a Stand Up Brigád és a Stand Up Budapest humoristáinak népszerű előadásai is megtekinthetők budapesti klubokban, és vidéki városok művelődési intézményeiben. 

A Dumaszíznház jelenleg több mint száz helyszínen szervez előadásokat, és két saját fesztiváljuk is van, a DumaFüred Balatonfüreden és a DumaSasvár Parádsasváron. Megtöltötték már az összes jelentős hazai csarnokot az Audi Arénától a debreceni Főnixig.

A Dumaszíház a médiában 

Számos televízióműsor kapcsolódik a Dumaszínházhoz, ami jónéhány televíziócsatornán követhető, így a Showder Klub, a Comedy Central bemutatja,  vagy a Viasat adóin ősztől futó Dumaszínház című stand-up comedy sorozat.  

A Dumaszínház előadásait az elmúlt több mint 19 év alatt több millió néző látta élőben, a Dumaszínház YouTube csatornáján pedig már a 70 millió megtekintés felé közelednek.

Novemberben 20 éves a Dumaszínház 

E jeles évfordulót megünneplendő, a Dumaszínház 2023. november 25-én, az MVM Dome-ban egy gálaműsort állít színpadra. Az estre számos meglepetéssel, sztárokkal és nagyon sok színes fénnyel készülnek.

A műsorban fellépnek:

Aranyosi Péter, Hadházi László, Kovács András Péter, Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán, Litkai Gergely, Dombóvári István, Badár Sándor, Beliczai Balázs, Janklovics Péter, Mogács Dániel, Szomszédnéni Produkciós Iroda, Benk Dénes, Csenki Attila, Felméri Péter, Ráskó Eszter, Ács Fruzsina, Musimbe Dávid Dennis, Lakatos László, Bellus István, Tóth Edu, Hajdú Balázs, Szobácsi Gergő, Szupkay Viktor, Szabó Balázs Máté, Elek Péter, Fülöp Viktor, Lovász László.

20 éves a Dumaszínház