Jön az Aradi Varga humorista páros új könyve

Ide is jövünk többet címmel március közepén jelenik meg Aradi Tibor és Varga Ferenc József stand up humoristák új közös könyve. 

A Rádiókabaré és az ATV népszerű humorista párosának 2019-ben jelent meg első közös könyve a Jaffa Kiadó gondozásában, „Mondom a Ferinek, TIbi” címmel. A könyv hatalmas siker volt a rajongók körében, ezért nem is volt kérdés a folytatás. A Spirit Publishing kiadónak köszönhetően, alig 5 évvel az első könyv után hamarosan a boltok polcaira kerülhet a második Aradi-Varga könyv is. Az „Ide is jövünk többet” cím ismerős lehet az Aradi Varga Show előadásait látogató olvasóknak, hiszen a két humorista előadói estjein, rendszerint ezzel a mondattal köszönnek el a nézőktől. 

Aradi Varga humorista páros új könyve

Mit érdemes tudni Aradi Tibor és Varga Ferenc József humoristák legújabb könyvéről? 

Új könyvükben Aradi Tibor és Varga Ferenc József stand up humoristák újabb történeteket mesélnek el eddigi pályafutásukról, kollégákról, mely történeteket vicces írásokkal, szkeccsekkel, és klasszikus Aradi-Varga jelenetekkel színesítenek.  De az elmúlt negyedszázad hazai kabarékulisszái mögé is újabb bepillantást nyerhetünk, akár csak az egykori Mikroszkóp Színpad életébe, és a népszerű szórakoztató műsorok világába. 

A második Aradi-Varga könyv is egy igazi intellektuális roadshow, egy utazás a két Karinthy-gyűrűs humorista koponyája körül, melynek során még közelebb kerül az olvasóhoz az ország legnépszerűbb humorista párosa. 

Az Aradi Varga humorista páros könyvéhez olyan neves színészek írtak ajánlót, mint Reviczky Gábor és Csuja Imre.

 „Két egyéni stílusú, kiváló humorista szerzeménye ez a könyv. A nevetés gyógyszere a pszichének és a testnek! Önök egyúttal nem vényköteles gyógyszert vásárolnak, ami nem szintetikus!”- írja ajánlójában Reviczky Gábor. 

Míg Csuja Imre e szavakkal ajánlja az Aradi Varga humorista páros új könyvét az olvasók figyelmébe:

” Az Aradi-Varga jelenetek rendszerint a kis és nagy emberek kommunikációs nehézségeiről szólanak, hogyan beszélünk el egymás mellett. Amit egyszerűen csak hülységnek hívunk.”. 

Aradi Tibor és Varga Ferenc József első könyvéről: 

Mondom a ferinek, Tibi! (2019. JAFFA KIADÓ) 

Hogyan kerül reklám egy temetési beszédbe? Miképpen született meg Kókusz alakja azon a bizonyos piacon, ahol véletlenül ott maradt a mikrofon? Miért ír minden verset Donászy Magda? Aradi Tibor és Varga Ferenc József huszonöt éve szórakoztatja közönségét. De kik is ők valójában? A pincér és a tanár? A sofőr és a vezetni nem akaró? A szkeptikus és a hívő? A gyermekes és a gyermektelen? Tűz és víz? 
Ebből a kötetből nem csupán két humoristát ismerhetünk meg, de az elmúlt negyedszázad magyar kabarékulisszái mögé is bepillanthatunk. Milyen volt a Mikroszkóp Színpad fénykora és hanyatlása, hogyan lesz valakiből manapság humorista… Az Aradi-Varga-duó megpróbálja a lehetetlent: úgy elmesélni kettejük történetét, hogy közben nem a botrányra fókuszálnak. Nem szeretnék ráborítani ugyanis a bilit a szakmára, de nem hallgatják el azt sem, ha valami nem tetszik nekik, s mindeközben önmagunkkal is kritikusak. 
És akinek ez sem elég, az egy különös autózáson is részt vehet, ahol világmegváltás közben Aradi Tibor néha keményen beszól az elé tolakodó autósoknak. Megijedni nem kell, a vége úgyis happy end lesz! 
 
Aradi Varga humoristák első könyve

Aradi Tibor és Varga Ferenc József humoristák életpályája:

Aradi Tibor:

1971-ben született. Hosszú ideig felszolgálóként dolgozott, később a Szeszélyes évszakok állandó szereplője lett, s közben fellépett a My Cream együttessel. 2002-ben a Mikroszkóp Színpad tagjai közé hívták. A Magyar Televízió Humorista kerestetik című műsorában második helyezést ért el. 2015-ben megkapta a szakma legnagyobb elismerését, a Karinthy-gyűrűt.

Varga Ferenc József:

1972-ben született. Végzettsége szerint tanár és idegenvezető. A kilencvenes évek közepétől fellépett a Rádiókabaréban, majd a Mikroszkóp Színpad tagja lett. 2012-ben Karinthy-gyűrűvel ismerték el munkásságát. Eddig két könyve jelent meg. Gyakran fellépnek stand uposként, és az ATV-ben 2017-től látható AradiVarga Show is nagy népszerűségnek örvend.