60 éves lett Badár Sándor humorista

Országos turnéval ünnepli 60. születésnapját a Showder Klub népszerű humoristája, Badár Sándor. A Dumaszínház humoristáját váratlanul érte, hogy „egyszer csak” hatvanéves lett, Badár Sándor ugyanis úgy érzi, mintha tegnap lett volna ötvenéves. Mindenesetre 60. születésnapját egy vadonat új stand up comedy  esttel, és országos turnéval ünnepli.

Badár Sándor humorista

Mint emlékezhetünk rá, 10 évvel ezelőtt, Badár 50. születésnapján,  „Ezek nem 100-asok!” címmel – az akkor szintén 50 éves – Hadházi Lászlóval közös előadóesttel lepték meg a közönséget.

Az előadásra egy oldtimer Rolls Royce-al érkezett a két cimbora, akiket a rajongók hada mellett, vörös szőnyeggel és reflektoros kivilágítással megspékelt sorfallal vártak kollégáik. A fogadóbizottság szerepét – a nem rég szintén 50. születésnapját ünneplő– Aranyosi Péterre osztották, aki a Royce-ból kiszálló két ötvenest egy-egy pohár pezsgővel kínálva, elsőként köszöntötte. A közel két órás műsorban a közönség nélkülözhetetlen információkkal gazdagodott a két humorista életéből. Fény derült például arra, hogy Badár Sándornak mi volt a jele az óvodában, hogy Hadháziból milyen kutyakiképző vált a katonaság alatt vagy, hogy milyen szerepet játszott a bicikli a két barát életében.  Badár Sándor egy saját utcanévtáblát is kapott, Hadházi László pedig egy Oszkárt, melyet a Méd in Hungeráj című önállóestjében nyújtott felejthetetlen alakításáért szavazott meg neki a Dumaszínház csapata.

Azt nem tudni, idén mivel lepik meg a Badár Sándort barátai, de az már most biztos, hogy a színész-humorista születésnapjára felfüggeszti a fogyókúráját, hogy az ünneplés a barátokkal a lehető legfelhőtlenebb lehessen – árulta el Badár a Blikk-nek.
„A jojó effektus sajnos jelen van az életemben, de lehet, hogy ez már így is marad. Én a kilókkal küzdök a ráncaim ellen, mert ha van rajtam plusz, az arcom is kisimul. A tökéletes formát, vagyis a gömböt még nem értem el, de azért ezen néha keményen dolgozom. Igyekszem odafigyelni, bár erre az egy hétre felfüggesztem a diétámat és biztosan több lesz a cukorbevitel, mint általában” – újságolta a bulvár lapnak Badár, aki a kerek évfordulót nem akárhogyan ünnepli majd.
„Óriása buli nincs betervezve, a barátokkal fogunk ünnepelni. Az igazán nagy ünneplés viszont egész éves lesz, mert február végétől a közönséggel mulatok majd az év végéig. Az első hatvan évem című estemmel járom az országot, ami az eddigi életem legjelentősebb állomásait és a legemlékezetesebb pillanatait foglalja össze.”.  

Badár Sándor a Blikknek elárulta, szerinte minden esélye megvan arra, hogy a családtagjaihoz hasonlóan ő is szép, hosszú életet élhessen.

Mint az interjúban megfogalmazza, „A vidámság, a barátok, és a család a hosszú élet titka. Nem kell mindig aggodalmaskodni, inkább pozitívan kell megközelíteni mindent.” hozzáteszi, neki is vannak rosszabb napjai, de ilyenkor is igyekszik tréfával elütni a dolgot.  

A szentesi humorista szerint a lelki hozzáállás a titka mindennek, éppen ezért nem híve a gyógyszereknek. Évtizedek óta nem szed pirulákat még fejfájásra sem, helyette a természetgyógyászatban hisz. „Ha valamilyen problémám van, természetgyógyászhoz fordulok. Olyan ő, mint egy pszichológus, mindig megnézi, hogy az adott problémát mi válthatta ki, és azt próbálja rendbe tenni.”

A humorista már azt is tudja, mivel szeretné tölteni a második hatvan évet. „Számos olyan hely van még a világban, ahol nem jártam, és én nagyon szeretek utazni, ezért jó lenne minél több helyre eljutni majd. Nem tervezek sosem nagyon előre, mert akkor hol marad a meglepetés. Abban biztos vagyok, hogy lesz még sok felemelő pillanatom, de nehéz percek is. Napi tervek és feladatok vannak, ezek mellett pedig nincs is idő keseregni”  – zárja gondolatait az interjúban, az immár hatodik X-be lépő népszerű humorista. 

Badrás Sándor humorista 60 éves

Badár Sándor humorista 

A bakterházból indult, és bár az óta a pálya már nem kötött, mégis szinte mindenki humor vonalról ismeri. Többszöri átszállás után a sín-házból végül a Dumaszínházba érkezett, ahol segített letenni a talpfákat. Improvizatív humorista és karakterszínész, aki többrendbeli mozifilm-Szőkítéssel, illetve a szentesi humormaffia tagjaként, poénszervezetben elkövetett, folyamatos viccelődéssel vádolható. Karrierjét mindig is nagyban befolyásolta az állatokhoz fűződő viszonya, így a Boldog lovak mellett Papírkutyákat, egy Citromdisznót, sőt, még egy Vattatyúkot is Kontroll alatt kellett tartania, mielőtt megérintette volna A média diszkrét bája. Manapság hivatásszerűen beszél Badárságokat, és nem panaszkodik, hiszen már a mesebeli Afrika is behódolt neki. Ellenáll az idegen nyelveknek, pedig már egy olasz teleshop-nyelviskolát is elvégzett.

Badár Sándor díjai

A filmkritikusok díja (2004)
Szentes Városért Emlékérem (2008)
Bonbon díj (2006; 2011)
Karinthy-gyűrű (2013)

Badár Sándor könyvei

Jappán. Retró útikalandkönyv (Jaffa Kiadó, 2007)
Ámerika, avagy A Véredény nyomában (Jaffa Kiadó, 2007)
Közép-európai kalandok (Jaffa kiadó, 2009)
Határtalanul. A trilógia negyedik része (Jaffa kiadó, 2013)