Díszpolgár lett Aranyosi Péter humorista

A Karinthy-gyűrű és a Miskolci Múzsa díj után újabb hatalmas megtiszteltetés érte Aranyosi Pétert. A Showder Klub stand up comedy humoristáját ugyanis Kispesti díszpolgárává avatták.

Mint a kispest.hu portál írja: Kispest 153. születésnapja alkalmából rendezett ünnepi testületi ülésen adták át a díszpolgári címeket, a Kispestért díjakat, a dicsérő okleveleket és a Kispestért oklevelet. Az elismeréseket a Kispesthez kötődő személyek és közösségek példát adó munkásságának  megbecsülésére alapította a képviselő-testület.

A díszpolgári címmel járó oklevelet, emlékplakettet, ezüst kitűzőt és pénzjutalmat a kerület polgármestere, országgyűlési képviselője, valamint alpolgármestere adták át a díjjal kitüntetetteknek, köztük  Aranyosi Péter humoristának.

A népszerű humorista közismerten lokálpatrióta, legyen szó Miskolcról, Wekerléről vagy Délegyházáról. „Wekerle szerelem volt első látásra” – vallotta egy interjúban a 2017 óta Karinthy-gyűrűs Aranyosi Péter.

A tavaly 50. életévét betöltő Aranyosi Péter korábban rendszeresen fellépett az önkormányzati rendezvényeken és a wekerlei programokon. A Wekerle-telepen lakó humorista legutóbb a Kiserdőt veszélyeztető Galvani körút megépítése kapcsán is hallatta a hangját.

Aranyosi Péter a rá jellemző humorral dicsekedett el Facebook oldalán az elismerésével: „DÍSZPOLGÁR LETTEM! Már nem dobálhatom kővel a rendőröket a meccsen. Köszönöm nagyon Kispestnek”

Aranyosi Péter humorista díszpolgár

Aranyosi Péter humorista korábbi elismerései

Karinthy-gyűrű (2017)

2017-ben Aranyosi Péternek ítélték a Karinthy-gyűrűt.  1975 óta minden évben, június 25-én, Karinthy Frigyes születésének évfordulóján döntenek arról, hogy a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó humoristái, szerzői, előadói közül ki kapja az elismerést. A díj alapítója és adományozója a Magyar Rádió elnöke. A korábbi díjazottak között van többek között Hofi Géza, a Bödőcs Tibor, Varga Ferenc József, és Aradi Tibor is.

Aranyosi Péter dolgozott a Rádiókabaré munkatársaként, majd az Esti Showderhez került, a műsor indulásakor a Design Center rovat felelőseként dolgozott. Egy időben a Mónika show közönségszervezője is volt. A népszerű humorista stand-up fellépéseit a Godot Dumaszínházban kezdte meg.

Miskolci Múzsa-díj (2019)

Aranyosi Péter, az ízig-vérig borsodi előadóművész, humorista vehette át 2019-ben a Miskolci Nemzeti Színházban a Múzsa-díjat. A helyi lokálpatrióták által életre hívott Múzsa –Díj Alapítvány évről évre kitüntet olyan személyt vagy közösséget, aki vagy amelynek tagjai a borsodi megyeszékhely jó hírét viszik a világba. Az eddigi kitüntetettek illusztris névsora is tükrözi, mennyire komoly elismerésről van szó.

Ezt a nívós díjat kapta többek között Müller Péter Sziámi, a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál ötletgazdája és tanácsadója, Marton Éva az operafesztivál művészeti igazgatója, Máger Ágnes festőművész, Szabó Balázs, orgonaművész, Kabdebó Lóránt irodalomtörténész professzor, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi karának alapítója és a Szinvavölgyi Táncegyüttes is. 
A 2018-as Múzsa-díjat, pedig méltán kapta az országosan ismert és igen népszerű humorista, Aranyosi Péter, aki minden fellépése során, az ország minden egyes szegletében büszkén beszél miskolci kötődéséről.