Folytatódnak Somogyi András humorista estjei  

Somogyi András az ország legnépszerűbb parodistája, akinek youtube videói hatalmas nézettséget érnek el a legnagyobb videómegosztó  és közösségi oldalakon. A Showder Klub humoristája január elején szomorú dologról adott hírt. Kiderült, nem léphet fel Kiskőrösön önálló estjével a politikai paródiái miatt – írta meg a 24.hu.

Mint a humorista elárulta, a Hangok a fejemben című önálló estjével szeretett volna fellépni Kiskőrösön. A Petőfi Sándor Művelődési Központ, azonban a politikai paródiái miatt ezt nem engedélyezte számára. 

Somogyi András humorista

A lap megkeresésére a népszerű stand up humorista elmesélte a teljes történetet. Nem volt számára nagyon meglepő, hogy egy kormánypárti vezetésű városban falakba ütközik, mivel ez sajnos rendszeresen előfordul. Hanem az, hogy ebben az esetben meglepően egyenes választ kapott a Kiskőrös város művelődési intézményétől.

A programon elhangzó politikai paródiákat (attól függetlenül, hogy kiről/kikről szólnak) és ahhoz kapcsolódó műsort, előadókat nem engedhetünk fel a színpadra – közölte Szabadi-Maglódi Kitti, az intézmény vezetője.

Somogyi András elmondta, annak ellenére, hogy a közönség igényt tartott volna az előadására, többször is előfordult már, hogy nem tudott fellépni kormánypárti vezetésű városokban, mivel nem tudtak termet bérelni. Mint elárulta, Kiskőrös mellett Kecskeméten, Békéscsabán és Gyulán is hasonló eset történt vele.

A humorista azt is hozzátette, a Kádár-rendszerben Hofi Géza – még ha megtűrt státuszban is, de – elmondhatta a humor nyelvén a véleményét az országról. Megjegyezte, hogy szerinte ha a Békemeneten vonulna, akkor nem ütközne ilyen nehézségekbe. Sőt, még némi közpénzt is kapna. Majd a humorista hozzátette, ne várja tőle senki, hogy ne legyen kritikus a hatalmon lévő kormánnyal szemben.

A nehézségek nem törik meg, sőt a Somogyi András estek tovább folytatódnak. A humorista szeretné minél több településre elvinni Hangok a fejemben című önálló estjét. A pontos helyszínek és időpontok elérhetők a tixa.hu oldalon.