Somogyi András turné

Országos turnéra indult a Showder Klub népszerű parodistája, Somogyi András.

Hatalmas népszerűségnek örvendenek a humorista paródia videói a legnagyobb video megosztó és közösségi portálon is, így a rajongói kérésnek eleget téve, „Hangok a fejemben” címmel  művelődési házakban mutatja be élőben legsikeresebb paródiáit.

A tavaszi turnéra induló stand up humorista egy korábbi interjúban elmondta, hogy a parodizálást nem lehet tanulni.

Ez egy adottság, hogy egy személyt meg tudj jeleníteni, a gesztusait és a hangját utánozni. Ezért nem tudná megtanítani senkinek, hogyan utánozza Orbán Viktort. Mindig azt mondja, hogy ha nyerne az ötös lottón, akkor is ezzel foglalkozna. Maximum a fellépései helyszíneit válogatná meg. Bár már most is erősen szelektál, ezért kezdett bele az önálló estekbe is. „Az a legjobb a lelkemnek, ha ki tudok teljesedni a színpadon egy olyan közönség előtt, akik az én műsoromra kíváncsiak.” – vallja a humorista.

A turné műsora is a Somogyi András videókban látott karakterekre épül.

„Műsorom aktualitásokra épül. A színpadon és a videókban is közéleti és politikai eseményekre reflektálok különböző karakterekben. Igyekszem nem túllépni a határt, nem szeretném, hogy átmenjen propagandába vagy személyeskedésbe.” – mesélte erről Somogyi András.

Hozzátéve, hogy a karakterek hiteles megjelenítése a célja, görbe tükröt tartva, szórakoztató, aktuális témákkal fűszerezve. „Sokszor azt olvasom a komment szekcióban, hogy ráépül a saját arcomra Karácsony Gergelyé, vagy Orbán Viktoré, vagy akit éppen megjelenítek. Éppen ezért sokan dicsérik a maszkmesteremet, aminek nagyon örülök, mert jó visszaigazolás, ugyanis nincsen maszkmesterem. Maximum beőszítem, vagy bebarnítom, vagy átfésülöm a hajamat, a kellék esetleg egy szemüveg. Ez az egész belülről jön”.

A Somogyi András turné tavaszi állomásai:

Hatvan, Győr, Pécs, Székesfehérvár, Szentendre, Veszprém, Vác, Zalaegerszeg, Mosonmagyaróvár, Kaposvár, Debrecen, Budapest, Miskolc, Dunaújváros, Oroszlány, Szombathely, Mezőkövesd, Salgótarján, Szeged, Gyömrő, Balmazújváros

Somogyi András turné helyszínei folyamatosan bővülnek.

Somogyi András humorista Showder Klub